Shop Navigation:

Kookplaat Keuzehulp

Hieronder leest u alles wat u moet weten over kookplaten. En we helpen u om een keuze te maken, zodat u precies weet welke kookplaat bij u past. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het maken van een keuze.

1. Gas, keramisch of inductie?

Een gaskookplaat wordt aangesloten op de gasleiding. Meestal zit er ook een stekker aan voor de automatische vonkontsteking. Koken op gas is voor veel mensen vertrouwd, alle pannen zijn geschikt en de warmte is makkelijk regelbaar.

Een keramische kookplaat heeft geen gasaansluiting nodig, zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de stroom van zonnepanelen. Nadelen van keramische kookplaten is dat u speciale pannen nodig heeft en dat de keramische kookplaat lang warm blijft na gebruik.

Inductiekookplaten verwarmen alleen het gedeelte waar de pan op staat waardoor er weinig warmteverlies is en ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn snel op temperatuur en koelen snel weer af nadat de pan verwijderd is.

2. Inductie, heeft u de juiste aansluiting?

Een woning heeft meerdere "groepen" elektriciteit. In de meeste moderne woningen heeft 1 groep een maximale capaciteit van 3.600 Watt. Er zijn inductiekookplaten die onder deze grens blijven, maar dan hebben ze vaak wel een eigen groep nodig. De meeste inductiekookplaten zijn erg krachtig en hebben een speciale meerfasen stroomaansluiting nodig. Vraag uw elektricien om advies voor de juiste aansluiting.

3. Zelf installeren?

Een gaskookplaat wordt aangesloten op de gasleiding. We adviseren u dit niet zelf te doen en dit uit te besteden aan een specialist. Inductiekookplaten hebben vaak een speciale aansluiting nodig. Daarbij komt dat een inductiekookplaat diret volledig defect kan raken als deze verkeerd wordt aangesloten. Ook hier adviseren we u om een specialist in te schakelen. Met onze inbouwservice kiest u voor zekerheid. Onze installateurs sluiten uw inbouwkookplaat dan professioneel aan, maar u dient zelf te zorgen voor de juiste aansluiting/stroomgroep in huis.
 

4. Welk formaat / nis?

De nismaat is de afmeting van het gat in uw keukenblad. Het is belangrijk dat dit overeenkomt met de nismaten van de kookplaat. Vaak kunt u een iets grotere kookplaat kiezen. Er zijn bijvoorbeeld kookplaten van 71cm breed die in een nis van 56 cm passen. Let hier op bij het maken van een keuze.

 

Garantie

Bij al onze kookplaten krijgt u 2 jaar garantie met aan-huis-service.

Showrooms bezoeken

U kunt bij verschillende fabrikanten een bezoek brengen aan een luxe showroom. Bezoek bijvoorbeeld de AEG/Electrolux/Zanussi showroom in Alphen a/d Rijn, het Bosch/Siemens Inspiratiehuis in Hoofddorp of het Miele Experience Center in Vianen. Laat u onafhankelijk adviseren over alle apparaten of volg een kookworkshop.

Afhalen in Zwaag

Nadat u afhaalbericht heeft ontvangen kunt u uw bestelling afhalen bij onze afhaalbalie in Zwaag (30 min. boven Amsterdam). U betaalt bij afhalen met contant of PIN en we helpen u graag even met het inladen van uw bestelling. Lees hier meer over afhalen.

Bezorgen op afspraak

Wanneer u kiest voor bezorgen neemt onze transporteur contact met u op. Ze maken altijd eerst een afspraak met u. Ze bezorgen binnen tijdvakken van 2 uur zodat u niet de hele dag thuis hoeft te blijven. Uw bestelling wordt in de verpakking naar binnen gebracht (zonder trappen). Als u de oude machine heeft klaargezet wordt deze ook voor u afgevoerd. Lees hier meer over bezorgen.

Installeren of inbouwen

U kunt uw bestelling ook laten installeren. We werken samen met de beste installateurs van Nederland: Exchange Logistics. Uw wasmachine wordt door 2 bezorgers afgeleverd en meteen uitgepakt en aangesloten tot op de 4e verdieping. De oude machine wordt naar beneden gebracht en afgevoerd. U hoeft dan zelf helemaal niets te doen. Lees hier meer over installeren of inbouwen.

 

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Onze collega's worden regelmatig getraind door de fabrikanten en helpen u graag verder!