Shop Navigation:

Vaatwasser Keuzehulp

Vaatwasser Keuzehulp

Om te bepalen welke vaatwasser u het beste kunt kopen zijn een aantal factoren belangrijk: Wat is uw thuissituatie en wat zijn uw verwachtingen? Hieronder leest u handige tips en uitleg voor de aanschaf van een nieuwe vaatwasser. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het maken van een keuze.

1. Uitvoering van de vaatwasser

- Geintegreerde vaatwasser 

Een geintegreerde vaatwasser is een inbouwvaatwasser met een bedieningspaneel aan de voorkant. U kunt de plint van uw keuken onder de vaatwasser door laten lopen. Bij deze vaatwasser plaatst u een frontpaneel van uw keuken op de vaatwasser. Heeft u geen frontpaneel van uw keuken over? Kies dan voor een onderbouw vaatwasser. De geintegreerde vaatwasser is verkrijgbaar met een breedte van 45 cm of 60 cm.


- Volledig geintegreerde vaatwasser 

 Inbouwvaatwasser met bediending aan de binnenzijde. De volledig geintegreerde vaatwasser is van buiten niet zichtbaar omdat het frontpaneel van uw keuken de volledige vaatwasser afdekt. Verkrijgbaar met een breedte van 45 cm of 60 cm. Ook verkrijgbaar in extra hoge XL-uitvoering. Houdt ook altijd rekening met de afmetingen van uw bestaande frontpaneel. Bekijk voor de zekerheid altijd de inbouwtekeningen van de nieuwe vaatwasser.

 

- Onderbouw vaatwasser 

 Vaatwasser met bedieningspaneel aan de voorzijde en afgewerkt met een frontpaneel. Bij een onderbouw vaatwasser kunt u de plint van uw keuken door laten lopen. Verkrijgbaar met een breedte van 60 cm. (Tip: Wilt u een onderbouw vaatwasser met een breedte van 45 cm? Kies dan een 45 cm vrijstaande vaatwasser welke ook geschikt is voor onderbouw.)- Vrijstaande vaatwasser 

 Overal te plaatsen en afgewerkt met bedieningspaneel en frontpaneel. Verkrijgbaar als 45cm breed en 60cm breed. Sommige vrijstaande vaatwassers zijn ook geschikt voor onderbouw. Hierbij kan de plint van de keuken niet doorlopen.
2. De juiste afmetingen?

Let goed op dat uw nieuwe vaatwasser wel in uw keuken past. De nismaten zijn hierbij bepalend. Dit is de binnenmaat van uw keukenkast. De breedte is 45 of 60 cm. De nishoogte is 81,5 - 87,5 cm (standaard). Is uw nismaat hoger? Dan heeft u een XL-vaatwasser nodig. XL-vaatwassers worden aangeraden bij nismaten vanaf 86,5 cm.
De hoogte van het frontpaneel van uw keuken is hier ook belangrijk. Bij een normaal model is dat 66,5 tot 72,5 cm. Bij een XL vaatwasser is dat 70,5 tot 77,5 cm.

3. Frontpaneel van uw keuken gebruiken?

Wilt u een frontpaneel van uw keuken op de vaatwasser plaatsen? Let er dan op of u een geintegreerde vaatwasser of een volledig geintegreerde vaatwasser nodig heeft. Een geintegreerde vaatwasser heeft een bedieningspaneel aan de voorzijde. Bij een volledig geintegreerde vaatwasser zit het bedieningspaneel aan de bovenkant en heeft u dus een groter keukenpaneel nodig.

4. Geluidsniveau

Een steeds belangrijkere factor bij het kopen van een nieuwe vaatwasser is het geluidsniveau. Er zijn al vaatwassers met een geluidsniveau van slechts 38 dB.

5. Couverts

Het aantal couverts zegt iets over de indeling van de rekken in de vaatwasser. Simpel gezegd is 1 couvert de afwas van 1 persoon. Meestal passen er 12 couverts in een standaard vaatwasser. Dankzij een slimmere indeling zijn sommige vaatwassers geschikt voor 13 of 14 couverts.

6. Extra accessoires

We bieden een ruim aanbod van extra accessoires waaronder slangverlenging, bestekmandjes, machinereiniger en ontkalker. Bekijk hier ons aanbod vaatwasser accessoires.

Bijzondere opties

Fabrikanten ontwikkelen steeds vaker speciale functies waarmee ze zich onderscheiden t.o.v. de concurentie. Een aantal voorbeelden:

Bosch/Siemens VarioSpeed Met het innovatieve VarioSpeed kunt u afwassen in de helft van de tijd. Deze functie reduceert ook bij volle belading en sterk vervuild serviesgoed de afwasduur met maar liefst 50%! Het afwas- en droogresultaat blijft hetzelfde als bij het normale programma. Met VarioSpeedPlus wordt de tijd zelfs met 66% verkort.

Afhalen in Zwaag

Nadat u afhaalbericht heeft ontvangen kunt u uw bestelling afhalen bij onze afhaalbalie in Zwaag (30 min. boven Amsterdam). U betaalt bij afhalen met contant of PIN en we helpen u graag even met het inladen van uw bestelling. Lees hier meer over afhalen.


Bezorgen op afspraak

Wanneer u kiest voor bezorgen neemt onze transporteur contact met u op. Ze maken altijd eerst een afspraak met u. Ze bezorgen binnen tijdvakken van 2 uur zodat u niet de hele dag thuis hoeft te blijven. Uw bestelling wordt in de verpakking naar binnen gebracht (zonder trappen). Als u de oude machine heeft klaargezet wordt deze ook voor u afgevoerd. Lees hier meer over bezorgen.

Installeren of inbouwen

U kunt uw bestelling ook laten installeren. We werken samen met de beste installateurs van Nederland. Uw wasmachine wordt door 2 bezorgers afgeleverd en meteen uitgepakt en aangesloten tot op de 4e verdieping. De oude machine wordt naar beneden gebracht en afgevoerd. U hoeft dan zelf helemaal niets te doen. Lees hier meer over installeren of inbouwen.

 

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft of als we u kunnen helpen bij het maken van een keuze. Onze collega's worden regelmatig bijgeschoold door de fabrikanten en helpen u graag op weg.