Shop Navigation:

Wasdroger Keuzehulp

Wasdroger Keuzehulp

Hieronder leest u alles wat u moet weten over wasdrogers. En we helpen u om een keuze te maken, zodat u precies weet welke droger bij u past. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het maken van een keuze.

1. Afvoerdroger, condensdroger of warmtepompdroger?

Een afvoerdroger kan de warmte lucht alleen kwijt via een dikke slang naar buiten. Er moet dus een gat naar buiten aanwezig zijn. Deze drogers zijn goedkoop in aanschaf en zijn erg snel, maar verbruiken heel veel energie en zijn achteraf vaak de duurste drogers.
Een condensdroger kan overal worden geplaatst, vangt het water op in een bak, of voert het af via de afvoerpijp en er is geen slang naar buiten nodig. Ze zijn redelijk goedkoop in aanschaf en gebruiken minder energie dan een afvoerdroger.
Een warmtepompdroger is gelijk aan een condensdroger, maar dan heel veel zuiniger. De aanschafprijs is hoger, maar het energieverbruik vele malen lager. De temperatuur is lager en daardoor veiliger voor het wasgoed. Het programma duurt vaak langer, maar inmiddels zijn er ook snelle warmtepompdrogers leverbaar. Niet alle warmtepompdrogers kunnen op de afvoer worden aangesloten, waardoor de waterbak regelmatig geleegd moet worden.

Ons advies: Vanaf 3 droogbeurten per week is een warmtepompdroger de slimste keuze.

2. Hoe vaak/veel wast u?

Het laadvermogen van een droger laat zien hoeveel kilo (droog) wasgoed er per droogbeurt gedroogd kan worden.
Hoeveel laadvermogen heb ik nodig? Ons advies:
Alleenstaand: Minimaal 7 kilo
2 personen: Minimaal 7, maar liever 8 kilo
3 a 4 personden: Minmaal 8, maar liever 9 kilo
5 personen of meer? Minimaal 9 kilo

In een grotere trommel heeft het wasgoed meer ruimte waardoor het wasgoed minder slijt en minder kreukt. Kleine wasjes kunnen tegenwoordig overigens ook prima in een grote trommel. Bijna alle nieuwe wasdrogers maken gebruik van vochtmeting, waardoor de wasdroger precies stopt zodra het wasgoed droog is. Niet eerder en niet later. Bekijk hier alle drogers met een groot laadvermogen.

3. Energieverbruik

De wasdroger is verantwoordelijk voor een groot deel van de energierekening. Er valt dus flink te besparen met een zuinige wasdroger. Afvoerdrogers zijn erg onzuinig en hebben energielabel C. De prijs van een afvoerdroger is meestal lager dan andere drogers. Een afvoerdroger is dus alleen verstandig als u de droger heel weinig gebruikt. Condensdrogers zijn iets zuiniger (energielabel B), maar iets duurder in de aanschaf. Warmtepompdrogers hebben de hoogste aanschafprijs, maar daar staat een veel lager energieverbruik tegenover.

Rekenvoorbeeld:
Bij 4 droogbeurten per week met een laadvermogen van 7 kilo:
Afvoerdroger met energieklasse C: 683 kWh per jaar = € 157,-
Condensdroger met energieklasse B: 663 kWh per jaar = € 152,-
Warmtepompdroger met energieklasse A+: 346 kWh per jaar = € 80,-
Warmtepompdroger met energieklasse A++: 282 kWh per jaar = € 65,-
Warmtepompdroger met energieklasse A+++: 236 kWh per jaar = € 54,-
Bekijk hier de meest zuinige drogers

4. Vochtige lucht in huis 

Vochtige lucht in huis is ongezond en moeilijk te verwarmen. De condensatie-efficiëntie laat zien hoeveel vochtige lucht er in huis wordt geblazen door de droger. Bij condensatie-efficiëntie B wordt 80% van het vocht opgevangen door de droger en afgevoerd. 20% van het vocht belandt dus in de lucht in huis. Bij condensatie-efficiëntie A wordt 90% opgevangen en belandt slechts 10% in huis.

Extra's en bijzondere functies:

Zelfreinigende condensor - (Bosch en Siemens) - De condensor van een wasdroger kan gemakkelijk vervuild raken, waardoor de droger veel minder zuinig gaat werken. Deze condensor moet u dus regelmatig schoonmaken. Bij warmepompdrogers kan de condensdor niet worden verwijderd en gereinigd. De meeste warmtepompdrogers van Bosch en Siemens hebben een zelfreinigende condensor. De droger spoelt het opgevangen condenswater door de condensor, zodat deze nooit meer vervuild of verstopt kan raken. Hierdoor blijft de wasdroger altijd zuinig. Bij sommige modellen is het niet mogelijk om de droger op de afvoer aan te sluiten. De bak met condenswater moet dus regelmatig geleegd worden. Bekijk hier alle Bosch en Siemens warmtepompdrogers.

Display met startuitstel en resttijdindicatie - Met startuitstel kunt u instellen dat de machine pas later begint. U stelt bijvoorbeeld 's avonds in dat de machine 's ochtends om 07.30 klaar is. Resttijdindicatie geeft aan hoe lang het nog duurt voordat het programma klaar is.

Met AEG AbsoluteCare drogers kunt u wollen kleding drogen zonder krimp dankzij verschillende droogbehandelingen. De schommelbeweging van de trommel en extra lage temperaturen zorgen ervoor dat zijde niet vervormt en kreukens worden verminderd. AbsoluteCare warmtepompdrogers van AEG zijn Woolmark Blue Gecertificeerd. Bekijk alle AEG warmtepompdrogers.

Onze tips:

Tip: Hang nat wasgoed niet op in huis.
Er is niets lekkerders dan de was buiten hangen, heerlijk fris en nog gratis ook! Maar wist u dat het binnenshuis ophangen van nat wasgoed erg ongezond is? De lucht in huis wordt erg vochtig en huisstofmijt is gek op vochtige lucht. Vooral mensen met allergieen of astma kunnen hier veel last van krijgen. Ook kost het verwarmen van vochtige lucht in huis veel meer tijd en energie.

Een gezond huishouden:

Bent u allergisch of heeft u astma of een andere longziekte? Let dan op de volgende punten:

- Hang de natte was niet binnenshuis op
- Koop een wasdroger met condensatie-efficiëntie A

Onderhoud

Maak na iedere droogbeurt alle filters goed schoon. Zo voorkomt u niet alleen dat de droger steeds meer energie gaat verbruiken, maar op termijn zelfs brandgevaar.

Garantie

Bij al onze drogers krijgt u 2 jaar garantie met aan-huis-service. Wilt u meer zekerheid? Dan kunt u het ACTUA Vip Service Plan afsluiten. U bent dan 5 jaar verzekerd tegen defecten, maar ook tegen externe onheilen zoals schade door een BH beugel enz.

Showrooms bezoeken

U kunt bij verschillende fabrikanten een bezoek brengen aan een luxe showroom. Bezoek bijvoorbeeld de AEG/Electrolux/Zanussi showroom in Alphen a/d Rijn of het Bosch/Siemens Inspiratiehuis. Laat u onafhankelijk adviseren over alle apparaten of volg een kookworkshop.

Afhalen in Zwaag

Nadat u afhaalbericht heeft ontvangen kunt u uw bestelling afhalen bij onze afhaalbalie in Zwaag (30 min. boven Amsterdam). U betaalt bij afhalen met contant of PIN en we helpen u graag even met het inladen van uw bestelling. Lees hier meer over afhalen.

Bezorgen op afspraak

Wanneer u kiest voor bezorgen neemt onze transporteur contact met u op. Ze maken altijd eerst een afspraak met u. Ze bezorgen binnen tijdvakken van 2 uur zodat u niet de hele dag thuis hoeft te blijven. Uw bestelling wordt in de verpakking naar binnen gebracht (zonder trappen). Als u de oude machine heeft klaargezet wordt deze ook voor u afgevoerd. Lees hier meer over bezorgen.

Installeren of inbouwen

U kunt uw bestelling ook laten installeren. We werken samen met de beste installateurs van Nederland: Exchange Logistics. Uw wasmachine wordt door 2 bezorgers afgeleverd en meteen uitgepakt en aangesloten tot op de 4e verdieping. De oude machine wordt naar beneden gebracht en afgevoerd. U hoeft dan zelf helemaal niets te doen. Lees hier meer over installeren of inbouwen.

 

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Onze collega's worden regelmatig getraind door de wasdrogerfabrikanten en helpen u graag verder!