De nieuwe design-wasmachine en droger van Siemens maken indruk met een buitengewoon gebruiksvriendelijke interface

Design uit onverwachte hoek: de revolutionaire iSensoric-wasmachine en droger van Siemens hebben een uitzonderlijk ontwerp en een ultramoderne gebruikersinterface. Nooit eerder kon een wasmachine of droger volledig bediend worden met een simpele aanraking van het multiTouch led-display. Het meest indrukwekkende kenmerk van de nieuwe design-lijn is het zwarte paneel dat op een hoek van 25 C° gemonteerd is voor verbeterde leesbaarheid en ergonomie.

Gecombineerd met de grote, zwart omrande deur hebben de apparaten een harmonieuze en ultramoderne uitstraling. De technologische functies van de iSensoric-apparaten zijn hun tijd eveneens ver vooruit. Door het precisiedoseersysteem i-Dos hoeven gebruikers van de volledig automatische wasmachine nooit meer zelf in te schatten hoeveel wasmiddel er nodig is. i-Dos bepaalt de juiste hoeveelheid wasmiddel op basis van de hardheid van het water, het soort vervuiling en de vervuilingsgraad en voegt het wasmiddel automatisch toe. Het doseersysteem is vele malen nauwkeuriger dan een menselijke gebruiker, waardoor jaarlijks duizenden liters water bespaard worden, om nog maar te zwijgen over de besparing van wasmiddel en tijd. De gebruiker vult de tank simpelweg om de 20 wasbeurten aan en i-Dos doet de rest. Uiteraard is de wasmachine ook op traditionele wijze te gebruiken. De gebruiker kan in plaats van automatische programma's kiezen uit een scala aan individuele opties – van de geheugenfunctie voor het instellen van favoriete programma’s en extra fijne was tot trommelreiniging met herinneringsfunctie. Kortom, de slimme Siemens-technologie biedt optimale ondersteuning door zelf keuzes te maken – maar alleen indien gewenst. De gebruiker is nog altijd degene die beslist.

Individueel plannen

Uit recent onderzoek van het Toekomstinstituut blijkt dat “de wens om tijd te besparen met moderne huishoudapparaten, zoals geuit door gemiddeld 72 procent van de bevolking, [...] bij alle generaties even sterk aanwezig is.”1 Als antwoord hierop bieden Siemens-apparaten een breed scala aan uiteenlopende functies gericht op tijd. Met de nieuwe myTime-optie kunnen gebruikers de duur van een wasprogramma aanpassen aan hun individuele wensen: ladingen wasgoed tot 2 kg kunnen in 20, 30, 40, 50 of 60 minuten gewassen worden. Door de nieuwe inweekoptie is een voorwasprogramma van 10, 20 of 30 minuten mogelijk. De tijdbesparende speedPerfect-optie kan met vrij-wel alle wasprogramma's en wasladingen gecombineerd worden en vermindert de duur van het programma met maximaal 65 procent. Voor degenen die deze optie liever niet gebruiken, is er een andere manier om zoveel mogelijk energie te besparen: ecoPerfect. En met deze revolutionaire wasmachine betekent dat een enorme besparing. De uiterst efficiënte en duurzame iQdrive-motor reduceert het energieverbruik met 50 procent, dit is zelfs beter dan de drempelwaarde voor de energie-efficiëntieklasse A+++.

 

Bijpassend design en perfect samenspel

De innovatieve wasdroger heeft een bijpassend design en technologie. De droger met het energie-efficiëntielabel A+++ biedt eveneens een ultieme reeks opties voor moderne wasverzorging door middel van het schuin gemonteerde multiTouch led-display. Deze opties lopen uiteen van het Super 40-snelprogramma en de strijkvriendelijke kreukbeschermingsopties tot programma's voor mensen met allergieën of huishoudens met verhoogde hygiënebehoeften. Het gewenste programma wordt geselecteerd met een druk op het touchscreen. Blauwe led-lampjes geven het geselecteerde programma aan en of overige opties, zoals het zelfreinigende reservoir, ingeschakeld zijn. Net zoals bij de innovatieve wasmachine kan de gebruiker daardoor duidelijk zien welke actie de aan-raking van het scherm in werking heeft gezet. Het begrijpelijke en ultramoderne interface zal op deze manier niet alleen jonge gebruikers aanspreken, maar ook indruk maken op de oudere generatie.

De nieuwe Siemens Avantgarde wasmachine en droger worden begin 2016 in Nederland verwacht.

Meer informatie:
Bekijk onze Siemens wasmachine aanbiedingen
Bekijk onze Siemens warmtepompdroger aanbiedingen!